Om mig/ Samarbeten

Om mig

Jag heter Erica Blyth och jag driver Blyth terapier.


Att arbeta med människor var något jag ville redan som barn men hur och med vad bestämde jag senare. Att få arbeta som terapeut är givande och jag motiveras av att hjälpa till att se lösningar och hitta det som fungerar för att bygga hållbarhet i längden.


Innan du tar steget att boka terapi eller samtal kan det kännas svårt. Många frågor kan snurra runt, ”Vem ska man gå till och vad ska den personen tycka om mig?”, ”Hur mycket ska man berätta och kommer hen att förstå?”, ”Har jag rätt problematik?”, ”Vilken inriktning ska jag välja?”.

 

Mitt mål är att få det steget att kännas lite mindre. Jag gör mitt bästa för att få det att kännas okej och strävar efter ett bra samarbete. När jag har kö rekommenderar jag även en annan lämplig terapeut.


Jag gillar idrott i många olika former och främst orientering (löpandes och på MTB) där jag både tränar och tävlar så mycket jag hinner.

Då jag brinner för att arbeta förebyggande tar även gärna emot klienter som vill arbete med detta eller nå nya höjder inom sin idrott.

Vad jag bland annat arbetar med

Psykoterapi KBT

Depression

Fobier, t ex socialångest

Hälsoångest

PMS/PMSD

Sexuell hälsa

Stress

Sömnsvårigheter

Trauma

Utmattning

Ångest

Ätstörningar

Familjebehandling & Parterapi

Anknytning

Barns behov i centrum

Kommunikation

Kris- och konflikthantering

Relationer

Samtal

Kris

Konflikthantering

Mental träning

Problemlösning

Relationer

Självkänsla

Sorgebearbetning

Mina utbildningar och erfarenheter

Min grundutbildning är beteendevetare  och jag har en kandidatexamen/BA (Hons) i psykologi och sociologi, från University of Wales, UK.  Jag har stor vana att kommunicera på engelska och utför även  behandlingar/terapi på engelska.


Jag är även legitmerad psykoterapeut med inriktning KBT, en magisterexamen, från Uppsala Universitet.

Jag har vidareutbildat mig inom både socialt arbete men även psykologi med utbildningar så som; MI, MI-coach, handledarutbildning, Circle of Security-Parenting, Signs of Safety med flera.

På två av mina arbetsplatser har jag genomgått en HBTQ+ certifiering.


Jag är även utbildad massör men har valt att i dagsläget inte arbeta aktivt med detta. Detta hjälper mig dock att se till helheten.


Vill du vet mer om mig eller har några frågor tveka inte att ta kontakt eller titta in på sociala medier.

Jag samarbetar med

Storasyster är en förening som erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp.

Jag är en extern behandlare här.

Cecilia Stavegård KBT är beteendevetare, leg. psykoterapeut och erbjuder psykoterapi i centrala Stockholm.

Cecilia har specialistkompetens inom ätstörningar och mångårig erfarenhet inom bland annat företagshälsa.

Eva-Mari Thomas är auktoriserad socionom och erbjuder samtalsterapi och föreläsningar på svenska och engelska i centrala Stockholm.

Eva-Mari erbjuder utbildningar med fokus på tonåringar utifrån Disa-metoden (Din Inre Styrka Aktiveras).

Friskstugan i Uppsala är den lilla mottagningen med det stora utbudet. Här arbetar flera företagare med olika inriktning och erbjuder ett brett utbud på behandlingar.

Medlem i Beteendeterapeutiska föreningen, BTF, vars främsta syfte är att främja forskning på, utbildning i och praktik av meotder som baseras på KBT och beteendetarapi.